Aquadesk is een database, die waterdata verzamelt uit alle Nederlandse wateren. Ontworpen om waterbeheerprocessen te ondersteunen, biedt ons platform oplossingen, die naadloos geïntegreerd zijn in het AquaDesk-systeem. Deze oplossingen omvatten het volledige spectrum van levenscycli, die betrokken zijn bij het beheren van watersystemen.
Vanaf het definiëren van monitoring strategieën tot het aanmaken van meetnetten, het nemen van monsters, het uitvoeren van metingen, tot en met het analyseren van gegevens en het genereren van rapporten, biedt AquaDesk een allesomvattende benadering. Alle onderdelen van ons systeem voldoen aan de hoogste Aquo-standaarden.
Een opvallend kenmerk van AquaDesk is dat de deelfuncties afzonderlijk verkrijgbaar zijn, waardoor ze kunnen worden geïntegreerd met tools van andere leveranciers, waardoor een flexibele aanpak voor waterbeheer mogelijk is.
Met AquaDesk wordt het beheren van waterdata gestroomlijnd en efficiënt, waardoor professionals in staat worden gesteld om op een effectieve manier monitoring en analyse uit te voeren. Of het nu gaat om het beschermen van waterkwaliteit, het beheren van waterbronnen of het nemen van cruciale beslissingen voor watermanagement, AquaDesk biedt een alles-in-één oplossing, die voldoet aan de diverse behoeften van de waterindustrie.
AquaDesk biedt hun gebruikers twee omgevingen. De communicatie met alle omgevingen vindt plaats via veilige verbindingen (https://). De productieomgeving die via live.AquaDesk kan worden benaderd. Hier staan alle gegevens in, die permanent opgeslagen worden van alle organisaties. Hier worden ook meetobjecten, meetnetten, methoden, notities en projecten onderhouden. Ook wordt deze omgeving gebruikt voor het genereren van data via de lab module (ookwel labinvoer). Daarnaast is er ook een test omgeving waarin nieuwe functionaliteiten voor beta-testers beschikbaar zijn. Deze is te benaderen via test.AquaDesk. Let op: De data in de test omgeving worden niet opgeslagen in de productiedatabase, alle data in de test omgeving worden niet op lange termijn opgeslagen.
U logt de eerste keer in met uw e-mailadres en een door u gekozen wachtwoord. Indien u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u via het beginscherm een nieuw wachtwoord aanvragen. Of bezoek hiervoor rechtstreeks: logon.AquaDesk
Gebruik altijd veilige wachtwoorden van tenminste 8 karakters met letters, cijfers en tekens. Het is raadzaam om een wachtwoord generator te gebruiken. Op internet zijn hier verschillende opties voor te vinden.
Indien u uw wachtwoord bent vergeten, kunt a via het EcoSys Centraal aanmeldscherm door met “Wachtwoord vergeten” een nieuw wachtwoord instellen. Het enige dat u hoeft te doen is het e-mailadres dat u gebruikt op te geven. Indien dit e-mailadres bij ons bekend is, krijgt u een e-mail met een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.
Indien u uw wachtwoord wilt veranderen, kan dat via het EcoSys Centraal aanmeldscherm met de knop “Wachtwoord vergeten”.
Rechtsboven op elk scherm kunt u uitloggen. De uitlog-optie verschijnt wanneer u met uw muis over uw e-mailadres zweeft.
Op het dashboard komt u standaard terecht nadat u bent aangemeld binnen AquaDesk. Van hieruit kunt u de andere opties benaderen, maar ook bijvoorbeeld alle informatie zoeken of een vraag aan de supportmedewerkers stellen, en uitloggen. Het dashboard geeft standaard een aantal karakteristieken van de betreffende organisatie en haar meetinspanningen weer. Ook is op het Dashboard te zien, welke modules actief zijn voor uw organisatie.
Schermvoorbeeld actieve modules AquaDesk licentie + Dashboard.
Via ons ticketsysteem worden alle binnenkomende vragen en verzoeken geregistreerd. Het digitale adres wat u hiervoor gebruikt is: support@ecosys.nl
In veel schermen met lijsten treft u boven de datakolommen filtermogelijkheden aan. Hiermee kunt u uit een grote hoeveelheid gegevens snel en effectief de data filteren die u nodig heeft.
Filteren van alle chemische stoffen waarin ‘ethaan’ voorkomt
Aan de bovenkant van het scherm bevindt zich een menustructuur, die toegang geeft tot de verschillende onderdelen, waartoe de gebruiker rechten in AquaDesk heeft gekregen. Het werkgedeelte op uw scherm wordt hierdoor ook groter of kleiner. U krijgt daardoor bijvoorbeeld meer overzicht in de kaartviewer. Op mobiele apparaten kan hiermee het menu los worden opgeroepen. Het menu bestaat uit een viertal hoofdonderdelen met daaronder de actieve menu-ingangen.
Of u al deze onderdelen ziet of kunt muteren is afhankelijk van de rechten die u zijn toegekend door de beheerder van AquaDesk binnen uw organisatie.
Binnen AquaDesk kennen we verschillende type gebruikers met elk specifieke rollen en rechten. De aan u toegekende rol en rechten bepalen welke functionaliteit van AquaDesk voor u beschikbaar is.
*Uitsluitend de centrale beheerorganisatie kan hier organisaties en organisatie-beheerders onderhouden. Verzoeken tot aanpassing kunnen door de binnen de organisatie hiervoor aangewezen persoon per e-mail gericht worden aan de HELPDESK via support@ecosys.nl
Als basisgebruiker heeft u toegang tot het Dashboard en de Kaartviewer. In de viewer
kunt u op een kaart alle monsterpunten zien, selecties maken en de gegevens daarvan
exporteren in AquaDesk CSV of Metingen (IMWA) CSV en deze in bijvoorbeeld Excel openen.
Deze gebruiker kan gegevens importeren en meetplannen beheren voor alle administraties
waarvoor rechten zijn uitgegeven.
Houd er rekening mee, dat wanneer de landeninstellingen van Excel niet zijn afgestemd,
datumwaarden kunnen wijzigen en alfanumerieke waarden als 10-40 kunnen wijzigen.
Deze gebruiker beheert alle specifieke gegevens van de organisatie. Hieronder vallen bijvoorbeeld Projecten, Medewerkers, Meetobjecten, Meetnetten, Notities e.d.
Deze rol houdt alle en/of subset van de algemene gegevens bij. Dit bestaat onder andere uit de Aquo- en TWN-standaarden.
Deze rol is voorbehouden aan de TWN-beheerder, momenteel een aantal personen bij Rijkswaterstaat.